Bebek arabası alırken nelere dikkat edilmeli?

Bebek arabası tavsiye
Bebek için alınacaklar listesinde yer alan, bebek taşımak için tasarlanmış, dört tekerli, itme gücüyle sürülen bebek arabaları evden çıkınca bebeği gezdirmeyi kolaylaştırır ve kucakta taşımaktan kurtarır. Bebeği kucakta taşımak kolu yorar ve uzun gezintilerde bebek arabasına ihtiyaç duyulur. Hem sizin hem bebeğin rahat edeceği bir modeli seçmek için dikkat edilmesi gerekenleri sıralıyoruz.

Bebek arabası alırken nelere dikkat edilmeli?

Bebek arabası alırken dikkat edilmesi gerekenleri 10 maddeyle sayabiliriz. Bunlar;

1) Kalite: Bebek arabalarında EN 1888 (European Norm) standartı olmalıdır. Sağlamlık açısından ve kumaş boyasının akmamasından emin olunan, kumaşı makinede yıkanan modeller tercih edilmeli.

2) Garantili: Bebek arabasının bir yeri kırıldığı zaman servise yollayıp tamir ettirmek kolay olmalıdır. Tekeri kırılırsa yada takma aparatı kırılırsa kullanılamaz hale gelir, hızlıca tamire yollanabilmeli.

3) Ağırlık: Bebek arabasının ağırlığı da dikkat edilmesi gereken önemli noktalardan. Eğer toplu taşıma araçlarıyla seyahat ediyorsanız tek başınıza kaldırabileceğiniz ağırlıkta olmalıdır.

4) Katlanma: Bebek arabasının kolay katlanır olması gerekir. Tek elle katlanabilen bebek arabaları bir kolunuzda bebeği tutarken diğer elinizle katlamayı kolaylaştırır. Örneğin bir taksiye binerken bebeğinizi kendiniz tutarak arabayı katlayabilirsiniz. Pusetle birlikte katlanırsa tek elle katlanabilir.

5) Büyüklük: Bebek arabasının büyüklüğü de bagaja sığması için önemlidir. Katlanınca çanta kadar olan bebek arabaları hem elde taşımayı hem bagajda taşımayı kolaylaştırır.

6) Tekerler: Bebek arabasının tekerleri ne kadar büyük olursa engelleri aşması da o kadar kolay olur. Örneğin yolda bir hortum varsa büyük tekerle kolayca geçilir, yada bir taş varsa takılmadan üstünden geçer. Ayrıca arka tekerleri birbirine bağlayan ince demir de yerden yüksek olmalıdır ki yürürken ayağınız çarpmasın. Ön tekerler de 360 derece dönmelidir.

7) Süspansiyon: Bebek arabasının tekerlerinde amortisör denilen yaylar olursa bebeği sarsmadan gezebilirsiniz. Özellikle Arnavut kaldırımda yada çukurlardan geçerken bebek sarsılacaktır. Konforlu bir sürüş keyfi için tekerde mutlaka amortisör olmalıdır.

8) Tente: Bebek arabasının tentesi çocuğu güneşten, rüzgardan, yağmurdan korur. Ayarlanabilir uzayan tenteli modeller tercih edilmelidir.

9) Yön: Çift taraflı bebek arabaları oturma aparatını karşıya bakacak yada size bakacak şekilde ayarlamanızı sağlar. Bebeğiniz küçükken sizi görmek istediği için yönünü kendinize çevirip sürersiniz. Büyüdükçe etrafı izlemek isteyeceği için yönünü karşıya bakacak şekilde ayarlayıp sürersiniz. Ayrıca oturma ünitesi de ayarlanmalı; dik oturuş, yaslanan ve tam yatar pozisyonlar olmalı.

10) Fonksiyon: Bebek arabası çeşitlerinden hangisi işinize yarayacaksa ona göre seçim yapmalısınız. Örneğin Baston bebek arabaları hafiftir ve kolay katlanır. Travel sistem bebek arabaları ise daha ağırdır ve büyüktür ama ana kucağı da vardır. Eve çıkarırken, bagaja koyarken zorlanmayacağınız modeli seçmelisiniz.

Bebek arabası alırken nelere dikkat edilmeli? Bebek arabası alırken nelere dikkat edilmeli? Reviewed by Bebenur on 03:41 Rating: 5

Hiç yorum yok: