Hamileyken cinsel ilişkiye girilir mi

Hamile
Hamileyken cinsel ilişkiye girilir mi sorusu anne adayları tarafından sıkça soruluyor. 9 aylık bir süreçte cinsel yaşam merak ediliyor.

Cinsel ilişki insanın bedensel ihtiyaçlarından biridir. Yemek yemek ve uyumak nasıl ihtiyaç ise cinsellik de öyle ihtiyaçtır. Bu ihtiyacı gidermek için kafa dengimiz, sevdiğimiz karşı cinsle evleniriz. Doğru kişi ile evlendiysek seks hayatımızda iyi olur. Bizi her konuda anlayan, yoldaşımız olan eşimizle bedensel ihtiyacımızı gidermek hayattaki büyük nimetlerden birisi. Peki hamileyken de bu birliktelik devam etmeli mi? Hamileyken cinsel ilişki bebeğe zarar verir mi?

Hamilelik anne rahminde bebeğin oluşup büyümesine verilen isimdir. Hamileyken bebekler anne karnında bir zar içinde korumalıdır. Cinsel ilişki esnasında penis bu bölgeye kadar ulaşmaz. Ulaşsa bile bebeğe bir zarar vermez. Ancak son aylarda cinsel ilişkiden kaçınılmalıdır çünkü erken doğuma sebep olabilir. Düşük yapma ihtimali olanlar da sadece sürtünme yoluyla ilişkiye girmelidir.

Doktorunuza "hamileyken birlikte olunur mu" diye sormaktan çekiniyorsanız sağlık durumunuza göre tahmin edebilirsiniz. Eğer herşey yolundaysa her zamanki cinsel hayatınıza devam edebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken pozisyonlarda bebeği ezmemek ve eşiniz büyük penisli ise vajinal ilişkiden kaçınmak.

Hamileyken cinsel ilişkiye girilir mi Hamileyken cinsel ilişkiye girilir mi Reviewed by Bebenur on 10:02 Rating: 5

Hiç yorum yok: