Hamileyken gazoz içilir mi? Soda içilir mi?

Hamileyken gazoz içilir mi sorusu anne adaylarını meraklandırıyor çünkü doğacak bebeklerine zarar vermek istemiyorlar. Hamile anneler gazoz içebilir mi, hamilelere gazoz zararlı mıdır, hamileyken ne içilmeli, cevaplar bu yazıda.

Hamilelikte beslenmeye ve öncesinde beslenmeye dikkat etmek gerekir. Kaçınılması gereken yiyecek ve içeceklerin yanısıra alkol ve sigara da kullanılmamalıdır. Hamileyken şekerli ve gazlı içeceklerden uzak durulmalıdır. Gazoz da şekerli ve gazlıdır. Gazoz renksiz olduğu için maden suyu gibi görülebiliyor ancak gazoz içerisinde şeker ve asit bulunuyor. Doğal asit gazozda değil maden suyunda vardır. Gazoz içmek yerine maden suyu tüketilebilir. Doğal maden suyunun zararı yoktur. Hamileyken sade soda içilebilir.

Hamileyken içilecek en sağlıklı şeyler; su, maden suyu, ballı süt, ayran, çay gibi doğal içeceklerdir. Sade maden suyu içmekte zorlanıyorsanız içerisine limon sıkabilirsiniz. Kola, gazoz, meyve suyu gibi içeceklerde ise katkı maddeleri bulunur. Şeker, tatlandırıcı, renklendirici, koruyucu gibi onlarca katkı maddesi sebebiyle bebeğin gelişimi olumsuz etkilenir. Katkı maddeli ambalajlı içecekler yüzünden bebeğin organları eksik gelişebilir.

Hamileyken yenecek en sağlıklı şeyler de meyve ve sebzelerdir. Mevsime uygun olan sebze yemekleri ile beslenmek gerekir. Mevsime uygun olmayan sebzeler ise hormonlu olduğu için bebeğe zarar verir. Örneğin kışın domates doğal değildir, domatesin mevsimi yaz aylarıdır. Yaz meyvelerini kışın yetiştirmek için hormon ilaçları kullanılır ve bu durum hem anne sağlığı hem bebek sağlığı için kötü sonuçlara yol açar. Sebze yemeği yaparken margarin değil zeytin yağı kullanılmalıdır. Margarin katkı maddelidir ve doğal değildir, zeytinyağı ise doğaldır ve çok faydalıdır.

Hamileyken et yemek de protein almak için önemlidir. Özellikle balık yemek hücre gelişimine katkı sağlar. Hamieyken omega3 almak önemlidir çünkü hücre zarını koruyan maddelerden biridir. Hücre zarı güçlü olduğu takdirde hastalığa yakalanma riski de azalır. Balık kokusundan ötürü rahatsız olanlar ise Avakado meyvesini yiyebilir.

Hamileyken gazoz içilir mi? Soda içilir mi? Hamileyken gazoz içilir mi? Soda içilir mi? Reviewed by Bebenur on 02:25 Rating: 5

Hiç yorum yok: