Bebek Nasıl Yıkanır?


Bebek yıkamak anne oluşunuzun ardından bilmeniz gerekenlerin başında gelir. Bebek yıkarken nelere dikkat edilmeli, su ısısı ne kadar olmalı, sabun kullanmak sakıncalı mıdır gibi sorulara cevap vereceğiz.

Bebekler kaç günde bir yıkanmalı: Yaz günüyse vücudunun rahatlaması için hergün yıkanabilir. Kış günüyse üç günde bir yıkamak yeterlidir.

Suyun ısısı ne kadar olmalı: Bebeği yıkamak için kıyafetlerini incitmeden çıkarın. Sonra bir leğene veya bebek küveti içerisine ılık su koyup oturtun. Suyun ısısı 36 veya 37 derece olabilir. Isıyı kontrol etmek için küçük parmağınızı suya sokun, ılık ise uygundur. Oda sıcaklığı ise 27 veya 28 derece olmalıdır.

Yeni doğan bebek nasıl yıkanır: Bebeğinizi yıkarken bir elinizle göğsünden tutarak kaldırın ve sırtını, omuzlarını, poposunu, bacaklarını bebeklere özel şampuanla narince ovalayın. Sonra tasla ılık suyu dökerek durulayın. Cinsel bölgeleri önce yıkayın ki küvet kirlenmesin. Hergün yıkıyorsanız sadece ılık suyu vücudunda gezdirmek yeyerli olacaktır. 10 dakikadan fazla suda tutulmamalıdır ki vücudu buruşmasın. Bebeğin kafasını en son yıkayıp banyoyu bitirebilirsiniz. Havluyla bastırmadan kurulayıp ıslak havluyu çektikten sonra nemlendirici losyon ile masaj yapabilirsiniz. Bebek yağı kullanmanız tavsiye edilmez çünkü yağ deri gözeneklerini kapatır.

Bebeğinizin yüzünü de yıkamanız süt ve tükürük artıklarının temizlenmesi, mikrop ürememesi için gereklidir. Dudak kenarlarında birikecek süt ve tükürük artıkları zararlı mikro organizmaların üremesi için uygun ortamdır. Ilık suyu bebeğin yüzüne avucunuza su alarak dökün. Bu aşamada sabun kullanmayın ki bebeğin gözleri yanmasın. Bebeğin yüzünü temizlerken sadece su kullanın. Islak mendil ile silecekseniz bebeklere özel olarak üretilen ıslak mendil kullanın.

Bebek Nasıl Yıkanır? Bebek Nasıl Yıkanır? Reviewed by Bebenur on 12:04 Rating: 5

Hiç yorum yok: