Anne sütünü artıran yiyecekler nelerdir?

anne sütü

Bebeğinizin sağlıklı büyüyebilmesi için iki yaşına kadar anne sütüne ihtiyacı vardır. Sütünüzün yetersiz olduğunu düşünüyorsanız, anne sütü arttıran şeyler konusunda sizlere bilgi vereceğiz.

Anne sütü neden azalır?

Soru: Anne sütü gelmiyorsa ne yapmalı?
Cevap: Anne sütünü azaltan etkenlerin başında yanlış beslenme gelir. Önce yenmemesi gereken şeylerden bahsedelim. Anne sütünü artırmak için; şalgam, sirke, turşu, arpa ve arpa unundan yapılmış ekmek, nişasta unu, maydonoz,nane, zencefil, zerdeçal, acı biber gibi şeyler yenmemelidir. Bunlar anne sütünü artırmaz.

Anne sütü artıran yiyecekler!

Soru: Anne sütüni artırmak için ne yapmalı?
Cevap: Sütünüz azaldığında kahvaltıda yumurta ve dere otu bulundurun. Öğlen çorba için. Akşam yemeğinde beyaz et ve mevsim salatası yiyebilirsiniz. Tatlı olarak sütlaç, boza, salep sütünüzü artırmaya yardımcı olabilir. Ceviz, badem, kuru kayısı, gibi kuruyemişlerde sütün kalitesini artıracaktır. İncir, taze üzüm, hurma gibi meyveler de anne sütünü iki kat artırmaktadır.

Anne Sütü Artıran İçecekler!

Su içmek: Normal bir insanın günlük 2 litre su içmesi gerekir. Bu oran emziren kadınlarda 3 litre olmalıdır. İçerisine maden suyu ekleyerek içmeniz gerekir. Maden suyu da süt üretimine yardımcı olur. Suyun tadını değiştirmek için limon da sıkabilirsiniz. Limonun anne sütü artırmaya katkısı vardır.

Anne sütü artırıcı çay: Emziren anneler için granür bitki çayları mevcuttur. Bir bardak suya 4 çay kaşığı kadar eklenerek günde 3 bardak içilir. Bunun haricinde Isırgan otu çayı, Rezene çayı da içebilirsiniz.

Anne sütü artırıcı damla: İçerisinde rezene, keçi sedef otu, mine çiçeği, ağaç çiçeği, çemen otu, amber çiçeği gibi bitki özleri bulunan anne sütü artıcı damlalar, 1 dardak suya 15 damla ekleyerek günde 3 kere içilir. Eczanelerden bulabilirsiniz.

Hoşaf: Ayva ve armut hoşafı anne sütü artırmaya yardımcı olur.

Bunları uyguladığınızda sütünüz artacaktır. Emzirmediğiniz zamanlarda sütünüz gelirse sağıp saklayabilirsiniz. Süt sağımı ve saklama koşulları için: Anne sütü saklama koşulları yazımızı okuyabilirsiniz.


Anne sütünü artıran yiyecekler nelerdir? Anne sütünü artıran yiyecekler nelerdir? Reviewed by Bebenur on 09:30 Rating: 5

Hiç yorum yok: