Bebek gazı nasıl çıkarılır?

bebek gazı

Bebek gazı, bebeğin huysuzlanmasına ve rahatsız olmasına yol çar. Bebeklerde gaz sancısı gelişmemiş bağırsak sendromudur. Henüz miğde kapakçığı gelişmediği için hava yutmasıyla gaz birikir. Enzimler, floralar, iyi bakteriler tam gelişmediği için bebeğin midesinde ve bağırsağında hava gazı birikerek bebek gazına yol açar. Spazmada biriken baloncuklar gaz spazmlarına neden olur.

İlk 15 gün bebeklerde bağırsaklar düz olduğu için emdiği sütü hızlı şekilde kaka olarak çıkarır ve gaz sorunu olmaz. Bu dönemde yuttuğu havaları direk çıkarır. 15 günden sonra bağırsak kıvrımları yavaş yavaş oluşmaya başlar. İlk zamanlar sık sık kaka yapan bebek artık kaka sayısını azaltır ve bağırsakta birikir. Bağırsak kıvrımları oluşmaya başlayınca ıkınarak dışkılama yapmaya başlar. Karın kasları da tam gelişmediği için ıkınınca dışkıyı tam olarak atamazlar ve hava baloncukları bağırsakta birikmeye başlar. Ikınırken yetersiz kaldığı için kusmalar yaşanabilir. Bu aşamada bebeğin daha rahat gaz çıkarması için masaj yapılmalıdır.

Bebek gazı çıkarma yöntemleri 

Bebeğin bağırsak gazı çıkarmak için aç olduğu bir zamanda sırt üstü yatırın. Kusmaması için başının altına yumuşak bir yastık koyun. Bebek gazı çıkarmak için yapacağınız yöntemler;

Karnını aşağıdan yukarı doğru yanlardan hafifçe bastırın ve gazı ortada toplayın. Sonra parmak ucunuzla miğdeden başlayıp bağırsak kısmına doğru C harfi şeklinde masaj yapın.

İkinci yöntem ise kıyafeti kaldırıp krem ile masaj yapmaktır. Happy baby likit krem kullanabilirsiniz. Lavantalı olduğu için bebeğin cildini de ferahlatır. Miğdenin üzerine soldan sağa doğru masaj yapın ve aşağı getirip bırakın. Sonra biraz daha aşağıdan aynı hareketi tekrarlayın. Yeni gaz oluşmaması için emzirirken dik tutun ki kolayca yutabilsin.

bebek gazı

Üçüncü yöntem ise elinize krem sürdükten sonra küçük parmaklarınızla göğüs kafesinden başlayıp aşağı doğru düz bir şekilde süpürmektir. Sonra bacaklarını kaldırıp karnına doğru hafifçe ittirmektir. Beş altı kere hafifçe bastırın. Sonra tekrar elinizle süpürme hareketini yapın ve tekrar ittirin.

bebek gazı nasıl çıkarılır

Bebek bağırsak gazını bu şekilde çıkarabilirsiniz.
Bebek gazı nasıl çıkarılır? Bebek gazı nasıl çıkarılır? Reviewed by Bebenur on 06:19 Rating: 5

Hiç yorum yok: