Anne sütü nasıl sağılır ve saklanır?

anne sütü

Anne sütü sağmak, bebeğin emmediği zamanlarda sütün gelmeye devam etmesini sağlar. Vücudunuz meme içerisinde süt kalmadığı zaman otomatikmen yenisini üretmek için çalışır. Ayrıca sütünüz az geldiği zaman bebeğinizi beslemeye devam edebilmek için de süt sağmak faydalıdır. (Sütünüz az geliyorsa Anne sütünü artıran yöntemler yazımızı okuyabilirsiniz.)

Anne sütü nasıl sağılır?


Sütünüzü sağmak için en güzel yöntem göğüs pompası almaktır. Piyasada anne sütü sağma makinesi olarak satılan elektrikli veya manuel göğüs pompaları mevcuttur. Eliniz yoruluyorsa elektrikli olanları tercih edebilirsiniz. Sütü sağdıktan sonra nasıl saklanmalı sorusuna da değinelim.

Anne sütü saklama koşulları


Soru: Sütümü sağdım, anne sütü oda sıcaklığında kaç saat bekler?
Cevap: Sağılan anne sütü oda sıcaklığında 3 saat bekleyebilir. Güneş görmeyen bir noktada duruyorsa bu süre geçerlidir. Güneş gören bir noktada duruyorsa yarım saatte bozulabilir.

Soru: Sütümü sağdım, uzun süre saklamak istiyorum. Anne sütü dolapta ne kadar saklanır.
Cevap: Sağılan sütü anne sütü saklama poşeti yardımıyla buz dolabınında 3 gün saklayabilirsiniz. Daha uzun süre saklamak için derin dondurucu bölümüne konularak 3 ay saklanabilir.

Sağılan anne sütü nasıl ısıtılır?


Soru: Sütümü buzlukta sakladım. Buzluktaki anne sütü nasıl çözülür?
Cevap: Donmuş sütü oda sıcaklığında bekletip erittikten sonra ılık olarak bebeğinize içirmek için biberonu sıcak suyun içinde tutun. Süt ılık olunca içecek hale gelmiş olur. Eritilen anne sütü tekrar dondurulmaz, bu yüzden gün içinde bebeğinize vermeniz gerekir.


Anne sütü nasıl sağılır ve saklanır? Anne sütü nasıl sağılır ve saklanır? Reviewed by Bebenur on 04:53 Rating: 5

Hiç yorum yok: