Anne Sütünün Önemi

Annesütü bebeğin gelişimi için en önemli besindir. İlk 6 ay anne sütüyle beslenmeyen bebeklerin gelişimi olumsuz etkilenir ve hastalığa yakalanma riski artar. Bebeğin ihtiyacı olan bütün besinler anne sütüyle vücuda alınır ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Anne sütünden su ihtiyacını, protein ve yağ ihtiyacını karşılar. En sağlıklı olanı 2 yaşına kadar emzirmeye devam etmek, 6 aydan sonra ek gıdalara başlamaktır.

Emzirmek anneyle bebek arasında güçlü bir bağ oluşmasını da sağlar. Emziren anneler yenidoğan bebeklerine daha çok bağlanırlar çünkü onu besleyip büyüttükçe muhtaç ve masum bir canlıyı sahiplenme içgüdüsü artar. Bebek de emdiği sürece anne kokusuna alışır ve kalp atışlarını duyarak huzur bulur. Doğduğu andan itibaren karşılaştığı anne kokusunu unutmaz.

Emzirmek bazı anneler için sorun olabilir çünkü meme ucunu cinsellik ile bağdaştırmıştır ve cinsellikle hiç alakası olmayan bir amaç için kullanmak üzeredir. Masum ve muhtaç bir canlıyı beslemek için emzirmek annelik duygusunu tattıracağı için alışmaya çalışmak gerekir. Eğer alışamıyorsa sütünü sağıp biberonla içirmek de çare olabilir.

Anne Sütünün Önemi Anne Sütünün Önemi Reviewed by Bebenur on 04:54 Rating: 5

Hiç yorum yok: