Yeni Doğan Bebekler Nasıl Giydirilir?

bebek giyim


Bebek Giydirirken Nelere Dikkat Edilmeli?


Bebek giyimi, yenidoğan mis kokulu bebeğinizin hem üşümesini engellemek hem rahat etmesini sağlamak amacıyla bebek bakımında önemli yere sahiptir. Yeni doğan bebeği giydirirken narin tenini incitmeden, eklem yerlerini çekmeden giydirmek lazımdır.

Yaz aylarında bebek giyimi için; kısa kollu, ince pamuklu kumaştan yapılmış çıtçıtlı body yeterli olur. Yeni doğan bebek kıyafetleri alırken çıtçıtlı body tercih etmek giydirip çıkarırken kolaylık sağlar.

Kış aylarında bebek giyimi ise body üzerine tulum giydirerek yapılabilir. Bebek tulumu yenidoğan için harika bir giysidir çünkü vücudunu kaplayarak ısıyı dengeler. Pamuklu şapkayı ve pamuklu çorapları da unutmamak gerek.

Bebek vücut ısısı kaç derece olmalı? Bebekler de yetişkinler gibi vücut sıcaklığına sahip olmalıdır, ideal vücut sıcaklığı 36-37'dir.37 üzeri vücut sıcaklığı ise ateşi çıkmış olarak kabul edilir.

Bebekler güneşe çıkarılmalı mı?: Yazın güneşin dik gelmediği sabah ve akşam üzeri vakitlerinde (sabah 7-9 arası, akşam 17-20 arası) balkonda birkaç dakika güneş görmesini sağlayabilirsiniz. Bebek teni daha hassas olduğu için güneş ışınları zarar verebilir. 2 aylık olana kadar fazla güneşte bırakmamak lazımdır.

Şimdi yeni doğan bebek nasıl giydirilir sırasıyla uygulayalım;

1- Bebeği sırt üstü yatırın.
2- Üst giysinin kolunu sıvayın bebeğin kolunu yukarı kaldırıp geçirin. Diğer kolu giydirmek için elinizi bebeğin boyun ve sırt kısmına koyup hafifçe kaldırın, giysinin diğer kolunu da aynı şekilde giydirin.
3- Alt giysinin bacağını sıvayın ve bebeğin bacağından geçirin, iki bacağından geçirince beline kadar çekmek için elinizi bebeğin poposuna koyup hafifçe kaldırın, diğer elinizle pijamayı yukarı çekin.



Yeni Doğan Bebekler Nasıl Giydirilir? Yeni Doğan Bebekler Nasıl Giydirilir? Reviewed by Bebenur on 11:41 Rating: 5

Hiç yorum yok: