Bebeklerde kabızlık nasıl giderilir?

Bebeklerde kabızlık


Bebekte kabızlık nasıl geçer?

Bebekte kabızlık sebebi bağırsaklara yeteri kadar sıvı gitmemesidir. Kabız olmaması için anne sütünün kalitesini artırmak gerekir. Sütün kabızlığı geçirmesi için günde 3 litre su içmek, erik ve kayısı kompostosu içmek, elma ve armut yemek, mevsim salatası tüketmek gerekir. 2 aylık bebekte kabızlık görülüyorsa anne sütünün kalitesi artırılarak ve karnına yukarıdan aşağı masaj yapılarak kabızlık giderilir.

6 aylık bebekte kabızlık görülüyorsa ek gıda olarak elma suyu, armut suyu, erik kompostosu verilebilir. Meyve suyunun katkı maddesiz evde yapılmış olması gerekir. Altıncı aydan sonra ek gıda vermeye başladıysanız sıvı meyve püresinden başka katı şeyler yedirmeyin. Örneğin haşlanmış patates, pirinç, bulgur, havuç, un, tavuk eti, demir vitamini gibi ek takviyeler yerine blender içerisine kabuğu soyulmuş elma, armut, şeftali atarak kolay yutacağı hale getirip içerisine bir miktar su ekleyerek yedirebilirsiniz.

8. ayda patates püresi, haşlanmış havuç, haşlanmış patlıcan gibi sebzeleri çatalla ezdikten sonra süzgeçten geçirip bir çay kaşığı zeytin yağı ekleyerek mama yapabilirsiniz. Muz, ananas, incir gibi meyveleri ezerek ve sütle karıştırarak da yedirebilirsiniz. Kabız olmaması için anne sütü her zaman %70 daha fazla olmalı, mamalar %30 verilmelidir. Ayrıca sekizinci aydan itibaren bebe bisküvisi ılık sütle eritilip yedirilebilir.

Bir yaşını doldurunca sizinle sofraya oturup; yumurta, beyaz peynir, tavuk eti yiyebilir. Anne sütü de iki yaşına kadar devam edilmelidir. İki sene boyunca anne sütüne devam etmek, bebeğin bağışıklık sisteminin sağlıklı gelişmesi için önemlidir.

Bebeklerde kabızlık nasıl giderilir? Bebeklerde kabızlık nasıl giderilir? Reviewed by Bebenur on 04:40 Rating: 5

Hiç yorum yok: